Sommige mensen noemen me Batman

Over mij

Ik ben geboren in 1970 en ben kleine zelfstandige in Tilburg, Nederland. I ben begonnen te programmeren op een Sinclair ZX80 computer, welke ingewisseld werd voor een Sinclair ZX Spectrum, om later over te stappen naar Commodore en MSX en zelfs een Osborne 1 machine. Het meeste van mijn hand waren destijds games. Ik zie mezelf als een pionier. Als één van de eerste kreeg ik een aansluiting op het Internet toen dit publiek beschikbaar werd in Nederland. Direct hierna heb ik mijn eerste persoonlijke webpagina gepubliceerd en haalde de finale van een webdesign wedstrijd, welke toen nog bestonden.

Na mijn studie Werktuigbouwkunde en enkele jaren werk in de logistiek besloot ik om naar de kunstacademie te gaan. Ondanks dat de nadruk zich verlegde op grafisch ontwerpen ben ik nooit gestopt met het ontwikkelen van software. Tot meer dan 10 jaar geleden was dit middels ASP en Perl.

Werkende voor een bedrijf in Utrecht ontdekte ik CMS systemen als het commerciële RedDot. Na het wisselen van baan stond ik voor een moeilijke keuze: Een eigen CMS ontwikkelen of op zoek gaan naar een systeem overeenkomstig ik gewend was. Ik besloot te gaan voor de eerste optie. Na een crash van mijn computer, gepaard gaand met een hoop rook en vuur, na drie maanden programmeren, ontdekte ik het werk van "frindly ghost" Kasper Skårhøj en was blij dat er iemand bestond met dezelfde gedachtengangen. Alle websites die ik hierna gemaakt heb zijn gebouwd middels TYPO3. Dit was in 2000.

Op de allereerste Nederlands/Vlaamse TYPO3 gebruikersdag, in 2005, ontmoette ik voor het eerst andere mensen uit de community. Met name Ben van 't Ende heeft mij gemotiveerd om meer te doen in de community. In hetzelfde jaar werd ik lid van het TYPO3 core team.

Ik woon in Tilburg, samen met mijn vriendin Diane, onze kat Asafoetida en twee naamloze koffiecafetieres.